tirsdag 18. juni 2013

En trillingmamma`s historie - fra sjokk til lykke!

Noen og tjue tåteflasker tilberedes, serveres, vaskes og steriliseres. Per døgn. Minst like mange bleier skiftes. Store stabler med rene gulpekluter befinner seg i skittentøyskurven før vi vet ordet av det. 
Ofte blir ikke livet helt som du hadde tenkt. Av og til blir det enda bedre!

Mamma øver på å mate to babyer på en gang
Jeg heter Unn, og bor rett utenfor Trondheim sammen med Svein, Dyre, Ada, Faste og Vega. 
Svein er samboeren min og Dyre er gutten vi fikk i april 2011. 
Vi ønsket oss et barn til etter at vi fikk Dyre, og så for oss en tilværelse som en ganske gjennomsnittlig familie på fire. Så meldte Ada, Faste og Vega sin ankomst, og med det ble det endring i planene.

2013 hadde nylig startet da Svein og jeg dro på rutineultralyd på sykehuset. Jeg var 19 uker på vei, og vi var som alle vordende foreldre spente på om det stod bra til med det som skulle bli lillesøsteren eller lillebroren til Dyre. Resultatet av undersøkelsen var ikke helt som vi hadde sett for oss. Det ble både en lillesøster og en lillebror! Vi skulle ha tvillinger!

To uker senere hadde vi for lengst vent oss til tanken på å få to babyer i huset. Og vi hadde vist handlekraft på utstyrsfronten; kontrakt på ny bil med plass til både Dyre og tvillingene var skrevet, og tvillingvogn var bestilt. Så dro vi på ultralyd igjen.

Damen som skulle foreta undersøkelsen stusset litt over at vi skulle ha ny 
ultralyd så raskt etter den første. Hun mente det var litt overflødig siden babyene ikke vokser stort på så kort tid, men siden vi først var der fikk hun jo ta en titt. Hun målte litt på den ene tvillingen, så litt på den andre, og så litt på den første igjen. På et tidspunkt sier hun noe om at hun ikke får dette til å stemme. Enda litt mer frem og tilbake, før hun ser på meg og sier «vet du hva?». «Du har vel ikke funnet en til?» sier jeg, mest på spøk. Jo, det trodde hun at hun hadde! En lege ble hentet og bedt om å telle, og jo da, det var tre der inne!
Tåka la seg. Svein mumlet noe om at den nye bilen ikke var stor nok.
Sjokket varte litt lengre denne gangen, men det tok overraskende kort tid før vi var vant til tanken på tre babyer også. Og vi begynte snart å glede oss til galskapen som ventet.

Tre søtnose i sine bestemor-innkjøpte dresser fra Babycotton 

26. april 2013, bare tre måneder etter at den tredje babyen var oppdaget var vi firebarnsforeldre! 
Ada, Faste og Vega ble født 6 uker før termin, og veide hhv 1530, 2075 og 2460 gram. Alle tre var friske, men var naturlig nok litt umodne. Vega og Faste var klare for å reise hjem fra sykehuset før det hadde gått tre uker, men Ada trengte litt mer tid på seg før hun var klar.

Herlig trekløver!!!

2. juni gikk flagget til topps på Hundhammeren. Endelig var alle hjemme! 
I skrivende stund er det bare noen få dager siden Ada kom hjem, og den nye hverdagen er fortsatt i støpeskjeen. Enn så lenge sover ungene mye mellom måltidene (i alle fall på dagtid), men travelt er det likevel. Ikke overraskende har vi allerede erfart at alle hjelpemidler som frigjør tid og/eller hender er gull verdt!

Det er nå livet med trillingene virkelig begynner, og vi er veldig spente på hvordan det blir. Du får følge med her på bloggen hvis du også er nysgjerrig J


Flagget til topps! Endelig alle hjemme!!
Pappa snakker med Ada og holder Vega på skulderen
Stolt storebror!!!
Faste, Vega og Ada ligger godt i Newborn-setene

Tripp, trapp, tresko i de nye tripptrapp-stolene



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar